Destinatii

Cele mai neobişnuite legi! Ce lucruri sunt interzise în unele ţări …

Fiecare ţară are legile sale şi, ce-i drept, unele dintre ele sunt absurde sau foarte ciudate. Cunoaşterea lor poate scuti orice turist de situaţiile neplăcute. Site-ul Brightside.me a creat o listă cu cele mai neobişnuite legi care interzic cele mai obişnuite lucruri.

Regatul Unit al Marii Britanii: Este interzis să mănânci biscuiţi în ziua de Crăciun.În 1644, Oliver Cromwell a interzis sărbătorirea Crăciunului pentru că o considera imorală. Multe dintre atributele sărbătorii au fost interzise oficial, aici incluzând şi consumarea de chifle dulci şi biscuiţi în ziua de Crăciun. În mod curios, nu s-a dat nici până azi un decret pentru abolirea legii lui Cromwell, astfel că fiecare englez încalcă legea atunci când mănâncă biscuiţi în ziua de Crăciun.

Regatul Unit al Marii Britanii: Nu ai voie să atingi balenele. Toţi delfinii şi toate mamifere marine aflate pe o rază de 4,8 kilometri în ocean sunt considerate proprietatea Reginei, altfel că nu este permis să le atingi.

China: Nu ai voie să salvezi pe cineva aflat în pericol de înec. Una dintre aceste legi ciudate ale Chinei spune că salvarea oamenilor care se îneacă este ilegală. Legea are legătură cu filosofia orientală care spune că e imoral să te amesteci în soarta altei persoane. Cu toate acestea, scepticii cred că autorităţile chineze vor doar să controleze populaţia cu această reglementare.

Franţa: Este interzis să săruţi în gări. Această lege este în vigoare în Franţa şi în unele staţii de tren din Regatul Unit al Marii Britanii. Legea a apărut prima dată în Franţa, în 1910, atunci când trenurile erau întârziate de cupluri care nu voiau să se despartă. Drept urmare, autorităţile au interzis săruturile în gări, dar au făcut zone speciale pentru săruturi pentru cei care vor să mai aibă un moment tandru înainte de plecare.

Italia: este ilegal să hrăneşti porumbeii. În Veneţia actul hrănirii porumbeilor este ilegal şi îţi poate aduce o amendă. Legea a fost adoptată pentru a împiedica păsările să murdărească statuile şi monumentele de arhitectură.

Statele Unite ale Americii: Copiii nu pot să primească Kinder Surprise. Faimosul ou de ciocolată cu surprize a fost interzis pe întreg teritoriul SUA încă de la apariţie. Motivul, potrivit legislaţiei SUA, este plasarea jucăriilor în hrană pentru copii, aspect ce poate duce la sufocarea celor mici. În 2013, SUA a permis comercializarea lor dar cu obligaţia de a avea jucării mari în interior.

Canada: Nu poţi cumpăra cu monede. În Canada, nu poţi să îţi spargi puşculiţa şi să mergi la magazin să cumperi ceva. O lege din 1985 interzice cumpărăturile cu monede dacă nota de plată este peste zece dolari canadieni.

Samoa: E ilegal să uiţi când e ziua soţiei. Samoa este un stat independent sudul Oceanului Pacific, renumit pentru legile sale neobişnuite. Una dintre ele afirmă că soţul nu are voie să uite ziua soţiei lui. Dacă se întâmplă să uite, instanţa îl poate obliga la plata unei amenzi care să ajungă direct în mâinile soţiei.

Thailanda: Nu ai voie să calci pe bani. Aceasta este o lege pe care toţi cei care vizitează Thailanda ar trebui să o ştie. Ai grijă pe ce calci pentru că în Thailanda nu ai voie să pui piciorul pe bani, atât monede, cât şi bancnote.

Sursa: http://www.one.ro/