Europa

Idei pentru vacanța de Crăciun in Europa

Vacanța de Crăciun se apropie cu pași repezi și, cu siguranță, vei vrea să descoperi magia sărbătorilor într-un loc minunat.

Sărbătorile de iarnă sunt o perioadă excepțională pentru a explora marile metropole europene, dar și fermecătoarele sate și mici localități, unde vechile tradiții de Crăciun sunt încă păstrate cu sfințenie. Indiferent care sunt destinațiile tale favorite, de la târguri de Crăciun la pârtii de schi alpine, Europa este un paradis al concediilor spectaculoase. Despre târgurile de Crăciun din Paris, Viena, Budapesta, Praga toată lumea a auzit si unii chiar le-au vizitat.

Dar iată alte destinații minunate din Europa unde poți petrece o vacanță de Crăciun magică.

Vacanța de Crăciun în Dublin

Dublin sărbătorește Crăciunul cu mare fast. De la bradul uriaș care se înalță încă din noiembrie în Front Square, la mulțimea de decorațiuni și luminițe care invadează capitala irlandeză, Crăciunul este sărbătoarea favorită a acestui oraș. Târgurile de Crăciun din Dublin sunt o experiență de neuitat, iar cei care vor să facă și puțin sport în perioada sărbătorilor vor avea la dispoziție o mulțime de patinoare. Cei mici se pot distra la spectacolele de pantomimă care au loc de sărbători și care sunt foarte populare în Dublin, iar dacă ești fanul formației U2, liderul trupei, Bono, adoră să susțină mici concerte alături de alți prieteni la fel de faimoși pe Grafton Street, în ziua de Ajun.

vacanța de Crăciun

Verifică ofertele de cazare în Dublin aici >>>

Vacanța de Crăciun în Bruxelles

Bruxelles prinde viață de Crăciun, când Grand Place și Place Sainte-Catherine sunt împânzite cu micile căsuțe cochete ale piețelor de Crăciun. De fapt, Târgul de Crăciun din Bruxelles este unul dintre cele mai mari din Europa, ce atrage mii de vizitatori anual, din toate colțurile lumii. Așa că pregătește-te de o sesiune serioasă de shopping presărată cu pauze pentru cartofi prăjiți, gofre și vin fiert. Una dintre principalele atracții din timpul sărbătorilor de iarnă este roata uriașă amplasată în Marché au Poisson, încă de la sfârșitul lui noiembrie, de unde poți admira panorame incredibile peste întreaga metropolă îmbrăcată în straie de sărbătoare.

vacanța de Crăciun

Verifică ofertele de cazare în Bruxelles aici >>>

Vacanța de Crăciun în München

München este locul unde au fost „inventate” târgurile de Crăciun, așa că nu este de mirare că acest oraș bavarez este o destinație spectaculoasă pentru vacanța de Crăciun. În München vei găsi peste 20 de Târguri de Crăciun, cel mai mare și vechi fiind cel din Marienplatz. Majoritatea evenimentelor se termină în 24 decembrie, dar, asta nu înseamnă că nu vei mai avea ce să faci în München după această zi. Mai multe muzee din capitala Bavariei sunt deschise de sărbători, iar cel mai interesant este Muzeul Național Bavarez, unde poți vedea cea mai mare colecție de scene ale nativității din lume.

vacanța de Crăciun

Verifică ofertele de cazare în München aici >>>

Vacanța de Crăciun în Colmar

Fermecătorul Colmar, din Alsacia, este o alegere minunată pentru vacanța de Crăciun. Cele cinci târguri de sezon sunt legate între ele de un labirint de străduțe pietruite, decorate cu mii de luminițe și decorațiuni de sărbători. Casele cu lambriuri, vechi de secole, sunt și ele decorate festiv, iar artiștii și meșteșugarii locali te vor surprinde cu obiecte minunate realizate manual. În fiecare miercuri și sâmbătă din decembrie un cor de copii cântă colinzi tradiționale în timp ce se plimbă cu o barcă pe canal, iar Parcul Place Rapp este un adevărat paradis pentru cei mici dornici de distracție. Pentru adulți se organizează tururi ale cramelor din Colmar, toate frumos decorate de sărbători.

vacanța de Crăciun

Verifică ofertele de cazare în Colmar aici >>>

Vacanța de Crăciun în Innsbruck

Innsbruck se transformă de Crăciun într-un adevărat tărâm de basm, completat cu Târguri de Crăciun minunate în AltstadtMaria-Theresien-Straße și Marktplatz. Târgul de Crăciun din Marktplatz este pentru toată familia, având un minunat carusel, teatru de păpuși, ponei ce pot fi călăriți de cei mici, dar și un brad de Crăciun de 14 metri realizat din zeci de mii de cristale Swarovski. Castelul Ambras este și el pregătit de sărbătoare, iar cei care vor să admire întregul spectacol de la înălțime pot lua funicularul din Innsbruck până pe muntele Nordkette, unde sunt și mai multe pârtii de schi.

vacanța de Crăciun

Verifică ofertele de cazare în Innsbruck aici >>>

Vacanța de Crăciun în Glasgow

În Glasgow, Crăciunul începe imediat după… Halloween. La începutul lunii noiembrie, întregul oraș este îmbarcat în straie de sărbătoare, iar miile de luminițe ce decorează străzile orașului scoțian sunt aprinse în cadrul unei ceremonii speciale în George Square, ce culminează cu un foc de artificii. Până la ziua Crăciunului, Glasgow găzduiește o mulțime de evenimente și concerte în diferite locații din oraș, iar cumpărăturile de Crăciun sunt mult mai simple, deoarece toate magazinele de pe „Style Mile”, adică Argyle Street, Buchanan Street șiSauchiehall Street, au programe prelungite, o mulțime de decorațiuni și chiar un carnaval și un festival al cumpărăturilor, ce demonstrează că Glasgow este cea mai bună destinație pentru cumpărături din afara Londrei.

vacanța de Crăciun

Verifică ofertele de cazare în Glasgow aici >>>

Vacanța de Crăciun în Rothenburg

De Crăciun, Rothenburg ob der Tauber este împânzit cu mii de luminițe, în timp ce pe străduțele pitorești se poate auzi muzică festivă cântată de fanfarele locale, iar aromele de vin fiert și migdale prăjite încălzesc aerul rece. Dacă îți dorești să petreci un Crăciun de poveste, atunci Rothenburg ob der Tauber este destinația ideală. Aici Târgul de Crăciun Rothenburg, ce datează din secolul XV, este un adevărat spectacol de lumină, culoare și arome, care te așteptă cu decorațiuni realizate manual, vin fiert și o mulțime de specialități tradiționale locale, inclusiv faimosul Schneeball, un bulgăre din aluat dulce cu diverse arome.

vacanța de Crăciun

Verifică ofertele de cazare în Rothenburg aici >>>

Vacanța de Crăciun în Bressanone

Micul Bressanone, ascuns în Alpii tirolezi din nordul Italiei, este locul unde atmosfera de Crăciun abundă în orice colț. Mulțimile de oameni care iau cu asalt Târgul de Crăciun din Bressanone fac un contrast neobișnuit cu liniștea piscurilor înzăpezite din jur. De sărbători, Palatul Episcopiei devine gazda unui incredibil spectacol de lumină și muzică, ce prezintă povestea lui Soliman, elefantul care a trecut prin Bressanone în secolul al XVI-lea.

vacanța de Crăciun

Verifică ofertele de cazare în Bressanone aici >>>

Vacanța de Crăciun în St. Gallen

Cei care adoră Crăciunul, nu trebuie să rateze ocazia de a petrece sărbătorile în St. Gallen. Cocoțat pe vârful Alpilor elvețieni, această stațiune montană este supranumită și „orașul stelelor”, deoarece în timpul sărbătorilor de iarnă 700 de stele uriașe sclipesc deasupra străzilor din centrul vechi. Iar dacă asta nu este suficient, un uriaș brad de Crăciun se ridică semeț în centrul orașului, decorat cu nu mai puțin de 18.000 de beculețe.

Verifică ofertele de cazare în St. Gallen aici >>>

 

Vacanța de Crăciun în Cracovia

Cracovia acoperită cu un strat subțire de zăpadă arată precum un univers mitic prins într-un glob de zăpadă. Iar de Crăciun acest oraș polonez se transformă într-un loc de basm. Tramvaiele turistice gălăgioase sunt înlocuite de calești elegante trase de armăsari, iar mirosul de cărbune ce dăinuie de obicei în aer este absorbit de aroma de zahăr caramelizat și vin fiert aromat. În Rynek Glowny, piața centrală a orașului, are loc o adevărată desfășurare de forțe. Înconjurați de palate baroce și catedrale gotice, turiștii și localnicii se bucură de atmosfera de sărbători a Târgului de Crăciun din Cracovia. Una dintre cele mai vechi și interesante tradiții de Crăciun este concursul de realizare a szopki (pătuț). Cei mai îndemânatici locuitori se întrec în realiza scena nativității pe fundalul arhitecturii din Cracovia.

vacanța de Crăciun

Verifică ofertele de cazare în Cracovia aici >>>

 

Vacanța de Crăciun în Copenhaga

Crăciunul în Grădinile Tivoli din Copenhaga este o tradiție dragă danezilor, iar Târgul de Crăciun de aici este de-a dreptul magic. Nimic nu se compară cu o plimbare relaxantă printre mii de luminițe și decorațiuni de sezon, în timp ce prichindeii îmbujorați se bucură de spectacolul de lumini și decorează de zor tradiționalul tort cu miere la atelierul de la Castelul H.C. Andersen. Pentru o experiență de neuitat mergi la patinoarul amenajat în Grădinile Frederiksberg, care este deschis până seara târziu, astfel că poți aluneca pe gheață în timp ce admiri luminile de Crăciun. O altă opțiune interesantă este expoziția de mese de Crăciun de la Fabrica Regală de Porțelan, unde mai mulți artiști au mână liberă să aranjeze diferite mese de Crăciun, folosind piese din colecția fabricii.

vacanța de Crăciun

Verifică ofertele de cazare în Copenhaga aici >>>

Vacanța de Crăciun în Moscova

Dacă Moscova este un oraș de poveste în mijlocul verii, imaginează-ți cum arată atunci când este îmbrăcat în zăpadă și lumini colorate. De Crăciun, Moscova este un adevărat paradis de lumini, culori și arome. Fiecare district din Moscova organizează propriul festival de iarnă, cu târguri de Crăciun, spectacole și concerte.

Timp de mai bine de o lună, centrul capitalei ruseşti va arăta ca de poveste şi asta pentru că Piaţa Roşie din Moscova s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare. Lumini care mai de care mai sofisticate, brazi împodobiţi cu decoraţiuni de-ţi iau ochii, stele deasupra capului atunci când te plimbi printr-un coridor construit din lumini, dar şi un glob imens de peste 9 metri înălţime în care localnicii, dar şi turiştii se pot fotografia de zor. Asta-i Piaţa Roşie în haine de sărbătoare!


Pe fundalul care conturează prea maiestoara Bazilică Sfântul Vasile și zidurile impozante din Kremlin, se întrevede, iarnă de iarnă, unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun. Totuși, spre deosebire de enormitățile din alte orase, această piață însumează doar 20 de standuri ce vând decorațiuni de Crăciun și suveniruri locale (păpușile matryoshka și jucăriile pictate de Khokhloma sunt printre răsfățate).

vacanța de Crăciun

Piața mai înconjoară si cel mai mare patinoar din Moscova și tot aici găsești și un mic bâlci. La mâncăruri, în rândul tradiționalelor rusești, intră cartofii copți cu ciuperci și murături sau clătite cu caviar, vin fiert și turtă dulce rusească, vin fiert și turtă dulce rusească.

vacanța de Crăciun

De reținut: rușii sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuare și, pentru a se alinia tradiției creștine din această parte de lume, târgul rămâne deschis până spre finele lui ianuarie.

Verifică ofertele de cazare în Moscova aici >>>


Save on your hotel - www.hotelscombined.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *