International

Destinatii spectaculoase pentru vacante exotice ieftine

Când vrei să planifici  vacante exotice ieftine, nimic nu este mai enervant decât calculatul bugetului tău. Chiar dacă ai fonduri limitate, există o mulțime de destinații exotice spectaculoase, care te așteaptă.

Bali, Indonezia

Intre destinatiile pentru vacanțe exotice ieftine,  Indonezia este una dintre cele mai bune alegeri pe care o poți face.

Îți recomand să mergi în Bali, care se numără printre cele mai populare destinații exotice ale momentului. Aici te așteaptă o mulțime de atracții turistice excelente precum: Templul Tanah LotTemplul UluwatuTemplul BesakinPădurea Maimuțelor din UbudPiața din UbudPeștera Elefantului (Goa Gajah) și multe altele. Tot în Bali o să găsești și Safari and Marine Park, locul perfect pentru a vedea îndeaproape animale sălbatice. O astfel de aventură te va costa cel puțin 50 de euro. Desigur, în Bali te poți bucura din plin de plajele excelente, iar dacă vrei să faci un tur al insulei împreună cu un ghid trebuie să plătești în jur de 20 de euro.

Prețurile pentru mâncare sunt destul de reduse. Astfel, pentru un prânz la fast food o să cheltuiești aproximativ 2 euro, iar dacă vrei să mănânci la un restaurant, o masă pentru două persoane costă în jur de 20 de euro.

La capitolul cazare există variante cât se poate de ieftine. Iată câteva propuneri:

vacanțe exotice ieftine

 

Jaco, Costa Rica

Printre cele mai căutate destinații pentru vacante exotice ieftine se numără Costa Rica. Și aici te poți bucura de o vacanță de neuitat, fără să rămâi cu buzunarele goale.

Un loc pe care nu o să-l uiți cu ușurință este JacoPlaja Jaco este perfectă pentru relaxare, dar este și un loc popular în rândul amatorilor de surf. Poți lua lecții de surf pentru aproximativ 50 de euro, iar dacă ești cu un grup mai larg de prieteni atunci primești reduceri considerabile. Tot în Jaco există și parcuri de aventură. Astfel, pentru aproximativ 50 de euro poți să vezi crocodili, să faci echitație, să faci drumeții la cascadele din zonă și nu numai.

În Jaco un prânz la un fast food costă aproximativ 7 euro, iar prețul pentru o masă pentru două persoane la restaurant este aproape 30 de euro.

Dacă în general vacanțele în destinații exotice înseamnă costuri mari pentru cazare, în cazul orașului Jacolucrurile nu stau deloc așa. Iată câteva propuneri:

vacanțe exotice ieftine

 

Montanita, Ecuador

Montanita este una dintre destinațiile exotice de care o să te îndrăgostești. Populară în rândul tinerilor și studenților pasionați de călătorii, acest sat din Ecuador este locul perfect pentru o vacanță exotică ieftină.

Ce poți face în Montanita? Ei bine, pentru aproximativ 50 de euro te poți duce pe Isla de la Plata, supranumită și Galapagos-ul săracilor, unde o să vezi balene și o mulțime de păsări unice în lume. Montanita este o destinație populară și în rândul surferilor așa că poți să iei lecții sau să-i urmărești pe profesioniști în timp ce fac demonstrații uluitoare.

Pentru că este un loc frecventat des de tinerii care vor o vacanță exotică, Montanita prinde viață noaptea. Barurile sunt mereu pline, iar prețurile pentru băuturi sunt cât se poate de rezonabile. O bere costă în jur de 1 euro. În ceea ce privește mâncarea, din nou există variante pentru toate bugetele. Pentru un prânz obișnuit nu o să cheltuiești mai mult de 4 euro, iar o masă în doi la restaurant costă cam 25 de euro.

Iată și câteva opțiuni de cazare:

vacanțe exotice ieftine

 

Mexico City, Mexic

În lista de destinații exotice, perfecte pentru cei care au la dispoziție un buget limitat, se regăsește și Mexico City.

Capitala Mexicului oferă zeci de atracții turistice interesante, printre care se numără: Muzeul Național de IstorieMuzeul Național de AntropologiePalatul ArtelorParcul ChapultepecParcul Alameda Central sau Palatul National.

Prețurile în Mexico City sunt scăzute, deci un prânz la fast food nu costă mai mult de 5 euro. O masă în doi la restaurant ajunge pe la aproximativ 25 de euro. Oricum, bucătăria mexicană este atât de bună, încât este foarte posibil să căutați și restaurante mai bune, având în vedere că nici acolo prețurile nu sunt exagerat de mari.

Nici pentru cazare nu trebuie să cheltuiți foarte mult. Iată câteva variante:

vacanțe exotice ieftine

 

Bangkok, Thailanda

Bangkok oferă tot ce-și poate dori un turist de la o vacanță exotică ieftină. Capitala Thailandei este gălăgioasă, colorată și plină de atracții turistice.

Numărându-se printre cele mai populare destinații exotice din lume, în Bangkok trebuie să-ți faci timp să vizitezi: Templul Wat TraimitMuzeul Național și Palatul Wang Na, Piața Chatuchak și Piața plutitoare Damnoen Saduak, ca să enumerăm câteva dintre principalele obiective.

Thailanda este renumită în toată lumea pentru bucătăria sa, așa că trebuie să profiți din plin de acest lucru atunci când ajungi în Bangkok. Standurile stradale cu mâncare au de toate și sigur vânzătorii te vor ademeni. În general, o porție de mâncare costă aproximativ 2 euro, iar la restaurant un meniu pentru două persoane costă 20 de euro.

Iată și câteva variante de cazare:

vacanțe exotice ieftine

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *