Pentru Europa

Locuri minunate din Franța care trebuie vazute

Este imposibil să nu te îndrăgostești de o țară precum Franța, care pur și simplu le are pe toate. Totuși, în timp ce unele orașe se bucură de popularitate fiind des vizitate de turiști, altele au rămas secrete bine păstrate ale Franței. Dacă vrei să descoperi frumusețea acestei țări îți propun câteva locuri minunate de care probabil nu ai auzit.

Tours

Orașul Tours se numără printre acele destinații turistice din Franța pe care merită să le vizitezi. Chiar dacă în trecut nu se bucura de prea multă popularitate, orașul de pe Valea Loarei a devenit tot mai căutat în rândul călătorilor. Nici nu este de mirare, având în vedere frumusețea locului. Arhitectura clădirilor, parcurile cu flori, terasele mereu pline și frumusețea de pe malurile râurilor Loara și Cher creează o atmosferă de poveste.

locuri minunate

Centrul vechi al orașului te îmbie să te relaxezi la un pahar cu vin și să te bucuri din plin de gustările delicioase pregătite la restaurantele și cafenelele din zonă. Trebuie să faci o plimbare și pe strada Rue Colbert, preferata localnicilor tineri.

Pentru cei care se dau în vânt după cumpărături Galeriile Lafayette abia își așteaptă clienții, însă, dacă vrei să găsești lucruri unice, cu adevărat interesante, trebuie să faci o plimbare pe la magazinele de pe Rue de Commerce.

locuri minunate

Mai poți vizita Grădinile BotaniceParcul Simon, Parcul BalzacCatedrala St-GatienMusee des Beaux-art(Muzeul Artei) sau Palatul Archeveques.

Vrei să descoperi Tours? Iată câteva variante de cazare: locuri minunate

Menton

Deși se regăsește pe lista de locuri mai puțin cunoscute din FranțaMenton atrage din ce în ce mai mulți turiști. Situat pe Riviera Franceză, orașul are câteva atuuri greu de ignorat.

În primul rând, aici se găsește unul dintre cele mai bune restaurante din lume. Este vorba despre Mirazur, care, conform Ghidului Michelin, se află pe locul 28 în top. De asemenea, în Menton temperaturile sunt o idee mai scăzute decât în restul zonei. Orașul se laudă și cu niște grădini exotice absolut superbe, din care o să-ți fie greu să mai pleci. Nu în ultimul rând, Menton are plaje excelente, numai bune dacă vrei să te relaxezi la soare și să te bucuri de apa cristalină a Mediteranei.

locuri minunate

În Menton trebuie neapărat să te plimbi prin port și să admiri peisajul incredibil de aici. Muzeul Jean Cocteautrebuie să se regăsească pe itinerarul tău, iar plimbările prin Grădina Serre de la Madone și Grădina Botanică Exotică din Menton o să te lase fără cuvinte.

locuri minunate

Nu în ultimul rând, acest loc minunat se numără printre preferatele Familiei Regale din Marea Britanie.

Vrei să te bucuri de excelentul Menton? Iată câteva variante de cazare:  locuri minunate

Fontainebleau

Aflat la o distanță de 68.5 km de Paris, Fontainebleau se numără printre acele destinații turistice din Franțape care trebuie să le vizitezi cel puțin odată.

locuri minunate

Aici trebuie neapărat să vezi Castelul Fontainebleau (Chateau de Fontainebleau) construit în secolul al XII-lea. Palatul a fost reședință regală de la Louis al VII-lea până la Napoleon al III-lea (nepotul și moștenitorul lui Napoleon Bonaparte), iar pentru o perioadă de timp celebrul tablou Mona Lisa era aici. În prezent, Chateau de Fontainebleau este muzeu. Pe lângă superbele apartamente din interior, grădinile palatului au fost păstrate în condiții excelente.

locuri minunate

Fontainebleau este destinația perfectă pentru cei care sunt pasionați de drumeții, hiking și natură. Aproape de oraș o să găsești Pădurea Fontainebleau.

Ești curios să descoperi acest oraș? Iată câteva variante de cazare:  locuri minunate

Giverny

Giverny, deși face parte din arsenalul de locuri mai puțin cunoscute din Franța, este o adevărată comoară pentru cei pasionați de artă. Aici și-a petrecut o bună parte din viață celebrul pictor Claude Monet, iar casa sa și grădinile pe care le-a deținut sunt deschise pentru a fi vizitate.

locuri minunate

Dacă ești îndrăgostit de artă, ai o mulțime de destinații turistice din Franța dintre care să alegi, totuși Giverny are ceva aparte, un farmec pe care e greu să-l reproduci altundeva.

Monet a locuit în Giverny din 1883 până când s-a stins din viață, în 1926. Casa și grădinile acestuia au fost lăsate în paragină în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, însă, din fericire, în 1977, minunatul spațiu a fost restaurat. Locuința a fost transformată în Muzeul Casa Monet, iar aici se regăsesc o mulțime dintre operele sale de artă. De asemenea, turiștii pot vizita și studioul artistului.

După cum se știe însă, Monet picta cel mai mult în aer liber, iar multe dinte picturile sale celebre sunt inspirate din propriile grădini. De fapt, pictorul avea două grădini. Prima este Clos Normand, care se află în fața casei, iar a doua este Grădina Japoneză, unde există un iaz cu nuferi.

locuri minunate

Tot în Giverny mai poți vizita Muzeul Impresionismului.

Vrei să te bucuri de frumusețea din Giverny? Iată câteva variante de cazare:  locuri minunate

Sursa: ghiduri-turistice.info


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *