Europa

Cele mai sălbatice locuri din Europa.

Dacă ești îndrăgostit de natură atunci există câteva locuri incredibile pe care trebuie să le vezi. Cu peisaje incredibile, culori năucitoare, aer curat și o mulțime de activități pentru turiști, îți prezentăm câteva dintre cele mai sălbatice locuri din Europa.

Parcul Național Dartmoor, Anglia

Parcul Național Dartmoor este una dintre cele mai apreciate rezervații naturale din Europa. Aflat la aproximativ 15 km depărtare de orașul englez Plymouth, Dartmoor este un loc ferit de agitația urbană. Aici timpul pare că stă în loc, iar peisajele superbe te îmbie să visezi și să te relaxezi. Turiștii norocoși vor avea ocazia să vadă și ponei Dartmoor, simpaticele animale alergând în voie prin parc. De asemenea, mai pot fi văzute căprioare, diferite tipuri de păsări, lilieci sau vidre.

Deși este unul dintre cele mai sălbatice locuri din Europa, Dartmoor găzduiește ferme de peste 5.000 de ani așa că aici o să aveți ocazia să vedeți văcuțe, oi sau lame. Cei care vizitează Parcul Național Dartmoor pot să fac drumeții pe traseele marcate, pot să se plimbe cu bicicleta, să se plimbe pe râu cu caiace și nu numai. Doritorii pot să rămână în parc pentru o perioadă mai lungă, aici existând și o zonă de camping.

locuri sălbatice

Dacă vrei să vizitezi Parcul Național Dartmoor, găsești AICI variante de cazare. locuri sălbatice

Delta Dunării, România

Delta Dunării se numără printre numeroasele comori ale României. Acesta este însă și unul dintre cele mai sălbatice locuri din Europa, datorită numeroaselor specii de păsări, pești, mamifere și plante care trăiesc aici. Este imposibil să nu te îndrăgostești de peisajele încântătoare și de plajele aproape pustii din deltă.

Locul unde Dunărea se varsă în Marea Neagră a devenit cunoscut în toată lumea, iar delta reprezintă în prezent una dintre cele mai importante rezervații naturale din Europa și chiar din lume.

Turiștii care vin aici se pot bucura de plimbări cu barca, pot să se relaxeze la plajă, dar în primul rând au ocazia să vadă de aproape pelicani, egrete, lebede și nu numai. De asemenea, turiștii pasionați de pescuit pot face asta în locuri special amenajate.

locuri sălbatice

Dacă vrei să vizitezi Delta Dunării, găsești AICI variante de cazare. locuri sălbatice

Lacul Bled, Slovenia

Lacul Bled și insula din mijlocul apei par a fi desprinse dintr-o carte cu povești. Frumusețea neasemuită a locului a atras de-a lungul anilor o mulțime de turiști doritori să fie cât mai aproape de natură. Pe insulița din mijlocul lacului turcoaz se află o biserică care datează din secolul al XVII-lea.

Cei care ajung în Bled pot face plimbări cu barca până pe insulă sau se pot bucura de diferite activități: drumeții, plimbări călare, pot vizita peșterile din zonă, scubadiving în Lacul Bled, se poate pescui și există zone amenajate pentru plajă.

Dacă vrei să vizitezi Lacul Bled, găsești AICI variante de cazare.  locuri sălbatice

Camargue, Franța

Unul dintre cele mai sălbatice locuri din Europa este Camargue din Franța. Situată între cele două brațe ale Deltei Râului Rhone, Camargue surprinde mereu turiștii cu peisajele sale excelente și cu flora bogată. Tot aici trăiesc cai sălbatici, adevărații stăpâni ai zonei.

Camargue este una dintre puținele rezervații naturale din Europa unde pot fi văzute păsări flamingo care trăiesc în libertate. De asemenea, aici mai trăiesc și alte specii de păsări și mamifere.

Vizitatorii au la dispoziție diferite activități dintre care să aleagă, de la plimbări călare, la sporturi acvatice, mountaing biking sau drumeții.

Dacă vrei să vizitezi Camargue, găsești AICI variante de cazare. locuri sălbatice

 

Parcul Național Soomaa, Estonia

Pentru turiștii care sunt îndrăgostiți de natură un loc precum Parcul Național Soomaa este o adevărată oază. Aici există mlaștini neatinse, care au dat viață unor peisaje naturale de o frumusețe de neegalat. Fauna și flora bogată atrag o mulțime de vizitatori care se pot plimba nestingheriți prin zonă pentru a vizita minunatul loc.

Apele mlaștinilor sunt numai bune pentru cei care vor să facă plimbări cu barca, iar seara se organizează safari-uri. La apus unele animale, precum castorii, ies din ascunzătorile lor. Desigur, peisajul devine și el unul memorabil atunci când luna și stelele acoperă cerul.

locuri sălbatice

Dacă vrei să vizitezi Parcul Național Soomaa, găsești AICI variante de cazare.  locuri sălbatice

Pădurea Bialowieza, Polonia

Deși este unul dintre cele mai sălbatice locuri din EuropaPădurea Bialowieza este în pericol. Anul acesta aici s-au făcut defrișări, dar Uniunea Europeană a cerut oprirea procesului.

În această pădure minunată domnesc stejari bătrâni de secole, adăpostind o mulțime de specii de păsări și mamifere. Alături de ghizi se organizează excursii în căutarea lupilor și a sutelor de bizonilor sălbatici care trăiesc în zonă.

locuri sălbatice

Dacă vrei să vizitezi Pădurea Bialowieza, găsești AICI variante de cazare.   locuri sălbaticeSursa: ghiduri-turistice.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *