International

Cele mai frecvente inșelătorii care păcălesc turiștii

De obicei, turiștii sunt cele mai la îndemână victime pentru escrocii care încearcă să facă un ban necinstit pe străzile marilor metropole din lume. Deoarece majoritatea călătorilor nu cunosc întotdeauna limba sau obiceiurile locale, aceștia sunt mai ușor de manipulat. Pentru a te asigura că nu vei cădea pradă unor astfel de escrocherii, iată care sunt cele mai comune înșelătorii care păcălesc turiștii.

 

Suvenirurile „gratuite”

Cineva îți va oferi pe stradă o brățară de prietenie (care ți-o va lega la mână înainte de a-ți da seama ce se întâmplă) sau vreun alt suvenir. Îndată ce îl iei ți se vor cere bani, iar dacă nu ești atent, vei cădea și victima hoților de buzunare, în timp ce încerci să-ți dai seama ce se întâmplă.

Unde poți păți asta: Spania, Italia, Franța, Egipt

Hotelul tău este în renovare

Taximetristul tău va încerca să te convingă că hotelul la care ai rezervare fie s-a închis, fie e în renovare și va insista să te ducă la un hotel mult mai scump, într-o locație proastă. Uneori, anumite hoteluri copiază numele locurilor de cazare populare, iar când taximetristul te aduce la hotelul greșit, va încerca să te convingă că, de fapt, ești la hotelul la care ai rezervare, dar că pozele de pe internet sunt greșite.

Unde poți păți asta: în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană

Un trandafir pentru prietena ta

Un bărbat te va aborda pe stradă dacă ești în compania unei femei și îi va oferi acesteia un trandafir. Apoi te va pune să plătești pentru floare, la un preț exorbitant.

Unde poți păți asta: Paris, Roma, Barcelona

Inelul găsit pe jos

O femeie va scăpa un inel pe jos, lângă tine, și te va întreba dacă nu cumva l-ai scăpat tu. Când spui că nu, ea va inspecta inelul și va „descoperi” că este din aur. Apoi ea se va oferi să ți-l vândă la un preț piperat, mai ales că inelul sigur nu este din aur.

Unde poți păți asta: Paris

Pata de pe haină

Cineva va vărsa în mod intenționat ceva pe haina ta și apoi se va oferi să te ajute să o cureți. Când va pune mâna pe haina ta, va cerceta toate buzunarele și va confisca orice ai în ele.

Unde poți păți asta: Rio de Janeiro, Buenos Aires

Lustruitorul de pantofi

Un bărbat va scăpa peria de lustruit încălțămintea chiar în fața ta. Când te apleci să o ridici, el îți va mulțumi prin a-ți lustruii pantofii. Deși pare a fi un gest gratuit, la final îți va cere bani pentru serviciul prestat.

Unde poți păți asta: Istanbul

Portofelul căzut

Un portofel gol, care pare că a fost furat și aruncat pe jos, va fi așezat pe caldarâm. Când treci pe lângă el, instinctul tău va fi să-ți verifici propriul portofel pentru a te asigura că e în regulă. Cineva va observa unde ai verificat că este portofelul tău și va știi exact de unde să-l sustragă câteva minute mai târziu.

Unde poți păți asta: Roma, Ucraina

Casierul care vorbește la telefon

Un casier dintr-un magazin se va preface că vorbește la telefon atunci când te servește. De fapt, acea persoană face poze cu telefonul la cardul tău de credit pentru a-l copia mai târziu.

Unde poți păți asta: Barcelona

Polițiștii falși

Oameni îmbrăcați în uniforme de polițiști (false) îți vor spune că în ultima vreme au circulat bani falși și că trebuie să-ți verifice portofelul. Când ți-l vor înapoia, vei avea câteva bancnote lipsă. De asemenea, vor vrea să-ți verifice actele și apoi îți vor spune că este o problemă cu ele și că trebuie să le plătești o amendă pentru a rezolva problema.

Unde poți păți asta: Mexico City, Bogota, București, Bangkok

Atenționările la hoții de buzunare

Hoții de buzunare se vor preface că sunt localnici de treabă, îți vor spune că tocmai au văzut un alt turist cum a fost furat și te va atenționa să ai grijă la portofel și telefon. Tu îți verifici că bunurile tale sunt în regulă, iar localnicul de treabă va vedea exact unde le ții, pentru a știi mai târziu de unde să le fure.

Unde poți păți asta: în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană

Semnături pentru diferite petiții

Un grup de copii, care de multe ori se prefac că sunt surzi, te va ruga să semnezi o petiție pentru ei, iar apoi îți va cere și o donație. În timp ce citești petiția, mânuțele lor îți vor lua la verificat fiecare buzunar și geantă, chiar pe sub documentul pe care tu îl cercetezi.

Unde poți păți asta: Paris

Fotograful de ocazie

Când faci poze, mai ales când ești cu cineva și faci poze acelei persoane, un „localnic prietenos” se va oferi să vă facă o poză împreună. În cel mai bun caz îți va cere bani pentru acest serviciu. În cel mai rău caz va fugi cu aparatul tău de fotografiat sau cu telefonul.

Unde poți păți asta: în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană

Biletele false

În timp ce stai la rând pentru a cumpăra bilete la un muzeu sau la o altă atracție turistică, o persoană îmbrăcată în uniforma instituției (falsă) te va aborda și îți va oferi bilete la un preț mai ridicat, care te vor ajuta să nu mai stai la coadă. Deși este tentant, aceste bilete sunt false!

Unde poți păți asta: Paris, Londra

Inspectorii de camere de hotel

Două persoane, îmbrăcate în uniformele hotelului în care stai, îți vor bate la ușa camerei și îți vor spune că fac o inspecție de rutină. În timp ce unul dintre ei îți va distrage atenția, celălalt îți va fura toate lucrurile de valoare.

Unde poți păți asta: Barcelona, Madrid

Taximetriștii care dispar

Când ajungi la hotel, de la aeroport, șoferul taxiului tău îți va da o mână de ajutor cu valizele, dar apoi, se va grăbi să se urce la volan și să plece. Ceea ce nu ți-ai dat seama e că una dintre gențile tale încă se află în portbagajul lui, cel mai probabil una mai mică, cu obiecte de valoare și nu cu haine.

Unde poți păți asta: Las Vegas

Sursa: ghiduri-turistice.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *